Зеленський прокоментував звільнення українськими військами острова Зміїний

Читать на русском
Звільнення острова Зміїний значно змінює стратегічну ситуацію в Чорному морі та стало ще одним кроком до звільнення України від окупантів
Ілюстративне фотоСкриншот

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звільнення острова Зміїний від російських окупантів. Він зазначив, що це невеликий крок в рамках війни, але значний в плані звільнення Чорного моря від росіян і звільнення України в цілому.

Про це він розповів у своєму відеозверненні за підсумками 30 Червня.

З'явилися перші фото острова Зміїний після втечі росіянСупутникові знімки підтверджують виведення російських військовослужбовців із острова Зміїний у четвер, 30 червня.

«Безперечно, головне слово сьогодні - Зміїний. Мабуть, так само багато говорили про Зміїний тільки в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім корабель відбув назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та повітряних сил, командуванню «Олександрія». Острів Зміїний - це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів. Крок за кроком ми витіснимо їх з нашого моря, з нашої землі, з нашого неба» - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці в ОК «Південь» повідомили, що в результаті військової операції України російські військові спішно евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

Зазначимо, керівництво ЗСУ планує встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний. Поки він знаходиться під контролем далекобійної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: