ЗСУ розповіли про втрати окупантів при втечі зі Зміїного

Читать на русском
Передбачається, що росіяни при відступі густо замінували як сам острів Зміїний, так і прилеглі до нього води
Острів Зміїнийdsnews.ua

Російські війська, втікаючи з українського острова Зміїний, зазнали при цьому серйозних втрат - вони втратили як мінімум один зенітно-ракетний комплекс, один ударний бойовий вертоліт, реактивну систему залпового вогню, катер, і ряд іншої техніки.

Про це повідомив спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Зеленський прокоментував звільнення українськими військами острова ЗміїнийЗвільнення острова Зміїний значно змінює стратегічну ситуацію в Чорному морі та стало ще одним кроком до звільнення України від окупантів

«За уточненими даними, в результаті наших ракетно-артилерійських ударів знищений зенітно-ракетний комплекс «Тор», один з маломірних катерів, причіп з дизель-генератором, радіолокаційна станція і польовий склад боєприпасів. А самі рашисти при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК «Тор», реактивну систему залпового вогню «Торнадо-Г» і над морем втратили вертоліт» - розповів він.

При цьому противник активно прикривав відступ діями авіації, зробивши понад 20 вильотів. Це коштувало росіянам одного вертольота. Також винищувач-бомбардувальник окупантів випустив дві ракети Х-31, які вразили поля на території Білгород-Дністровського району.

З'явилися перші фото острова Зміїний після втечі росіянСупутникові знімки підтверджують виведення російських військовослужбовців із острова Зміїний у четвер, 30 червня.

При цьому, додав спікер, передбачається, що росіяни при відступі густо замінували як сам острів Зміїний, так і прилеглі до нього води.

Нагадаємо, сьогодні вранці в ОК «Південь» повідомили, що в результаті військової операції України російські військові спішно евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

Зазначимо, керівництво ЗСУ планує встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний. Поки він знаходиться під контролем далекобійної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: