Не «жест доброї волі»: у британській розвідці назвали справжню причину відходу росіян зі Зміїного

Читать на русском
Росія пішла з острова Зміїний не в якості жеста доброї волі, а через ізоляцію гарнізону і його вразливість для українських ударів.

Російські війська пішли з острова Зміїний у Чорному морі через ізоляцію гарнізону та його зростаючу вразливість для ударів України.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Операція на острові Зміїний: Залужний показав відео ударів ЗСУ по окупантахГоловнокомандувач ЗСУ Залужний показав відео, як звільняли острів Зміїний від російських окупантів.

«ЗСУ за останні кілька тижнів завдали ударів по російському гарнізону із застосуванням ракет та безпілотників. Крім того, вони використовували протикорабельні ракети, щоб зупинити російські військові кораблі, які намагаються поповнити запаси на острові. Росія, швидше за все, пішла з острова Зміїний через ізоляцію гарнізону та його зростаючу вразливість для українських ударів, а не в якості «жеста доброї волі», як вона стверджувала», – заявили у розвідці.

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

На думку аналітиків ISW, поразка росії на Зміїному трохи послабить тиск біля узбережжя України, але не покладе край морській блокаді.

Наразі керівництво Збройних сил України планує встановити безпосередній фізичний контроль над островом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: