Росія на острові Зміїний і в навколишніх водах втратила техніки на більш ніж 900 млн доларів – Forbes

Читать на русском

За чотири місяці окупації Зміїного росія втратила на острові та навколишніх водах техніки на 915 млн доларів. Найдорожчою втратою став крейсер Москва.

За чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів. І це мова лише про відомі та підтверджені втрати.

Оцінку дало видання Forbes.

Найбільшою втратою росіян став ракетний крейсер «Москва» вартістю 750 млн доларів. Україна його потопила 13 квітня.

Крім того, знищено мінімум вісім зенітних комплексів типів «Тор», «Панцир» та «Стріла» загальною вартістю понад 100 млн доларів та чотири плавзасоби різних класів загальною вартістю близько 50 млн.

Знищено таке радіолокаційне обладнання росіян, його вартість оцінюється у 6 млн доларів.

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За даними ЗСУ, під час відходу з острова Зміїний російські війська втратили як мінімум один зенітно-ракетний комплекс, один ударний бойовий вертоліт, реактивну систему залпового вогню, катер, та низку іншої техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: