Розстріл солдатів у Дніпрі: адвокати Рябчука заявили, що його буде звільнено

Читать на русском
За словами захисників підозрюваного, права нацгвардійця Рябчука порушували з моменту його затримання.
Facebook/Borys Filatov

Захисники підозрюваного у розстрілі людей на території дніпровського «Південмашу» Артемія Рябчука заявляють, що жодна з версій слідства не відповідає дійсності. Також вони запевняють, що їх підзахисний буде звільнений.

Про це повідомляє «Суспільне».

Як зазначається, на пресконференції у Києві один з адвокатів підозрюваного Дмитро Павліченко заявив, що наразі проводиться розслідування трагедії на «Південмаші». Він також наголосив, що його вина ніким не встановлена, а тому ніхто не має права називати його винним.

«Вина Артема на сьогодні ніким не доведена і не буде доведена. Я даю 101%, що він буде звільнений», – стверджує захисник Рябчука.

Розстріл солдатів у Дніпрі: комісія виявила порушення, що призвели до трагедіїКомісія МВС з розслідування стрілянини на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021 Національної гвардії, де служив Артем Рябчук.**

Водночас, адвокат Таміла Ульянова заявила, що права Рябчука порушували з моменту його затримання. Зокрема, він не був попереджений про свої права, чим було порушено його право на захист.

«Нещодавно, під час побачення з підзахисними, він повідомив, що до нього намагалося пройти керівництво підрозділу Нацгвардії, де й досі числиться Артем. І вони намагалися пройти за дозволом слідчого Сілюка Андрія», – розповіла адвокатка.

Ульянова також повідомила, що слідство оприлюднило низку версій того, що сталося, але захисники дізнаються про хід розслідування із ЗМІ, оскільки адвокатам дають лише частину матеріалів.

При цьому, інший адвокат підозрюваного Денис Гордєєв наголосив, що «жодна з трьох версій від сторони обвинувачення у тому формулюванні, в якій вони подають, не відповідають дійсності».

Адвокат додав, що Рябчук налаштований на боротьбу «не тільки заради себе, а й заради тих, хто постраждав від дідівщини». Згідно з його словами, фізичний стан здоров‘я затриманого задовільний.

«У СІЗО тепло, щури у нього по голові не бігають, він не їсть хліб та воду. Артем не має наміру вкоротити собі віку. Ми не знаємо, хто розповсюджує ці плітки», – сказав Горєєв.

Нагадаємо, що вранці 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі сталася стрілянина: строковик Національної гвардії Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі. П'ять людей загинули, ще п'ять отримали тяжкі поранення.

Стрілка затримали, він сам здався силовикам.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

При цьому, пізніше Рябчук відмовився від усіх своїх свідчень на суді.

Раніше ми повідомляли, що ДБР вивчає три версії трагедії, одна пов'язана з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: