Розстріл у Дніпрі: МВС обіцяє перший звіт до кінця тижня

Читать на русском
Комісія з розслідування розстрілу нацгвардійцем Артемом Рябчуком п'ятьох людей на Південмаші у Дніпрі підготує перші висновки за тиждень.
facebook.com/eugene.enin

Комісія з розслідування розстрілу нацгвардійцем Артемом Рябчуком п'ятьох людей на території заводу «Південмаш» у Дніпрі підготує перші висновки за тиждень.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у Facebook.

Стрілянина у Дніпрі: оновлені дані про стан пораненихП'ятеро поранених внаслідок розстрілу на заводі Південмаш залишаються у лікарні Дніпра. Стан усіх – тяжкий.

«Зібрав учасників комісії з розслідування за фактом надзвичайної події за участю військовослужбовців НГУ у Дніпрі 27 січня. Усі колеги отримали чіткі вказівки. До кінця тижня будуть перші напрацювання», – повідомив він.

Єнін додав, що члени комісії мають намір перевірити реагування на скарги керівництвом військової частини, звернення військовослужбовців військової частини до медичних установ та причини цих звернень.

Крім того, для з'ясування реального морально-психологічного клімату у колективі планується провести анонімне анкетування військових.

Також комісія планує перевірити підходи до професійного відбору військовослужбовців, їхньої професійної підготовки та контролю за цими процесами з боку керівництва НГУ.

Нагадаємо, у Дніпрі 27 січня на території заводу Південмаш солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Загинули 5 людей, ще п'ятьох поранених госпіталізували. Стан двох постраждалих тяжкий.

Рябчука пізніше було затримано. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

Нацгвардія виділить грошову допомогу пораненим під час стрілянини у Дніпрі та виплатить по 1,8 млн грн сім'ям жертв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: