Розстріл у Дніпрі: у ДБР підтвердили, що нацгвардієць відмовився від усіх своїх свідчень

Читать на русском
Боєць Нацгвардії Артемій Рябчук, якого підозрюють у розстрілі товаришів по службі, відмовився від усіх своїх колишніх показань.

Військовослужбовець Національної гвардії України Артем Рябчук, який вбив п'ятьох товаришів по службі у військовій частині НГУ 3021 в Дніпрі, відмовився від усіх своїх колишніх свідчень.

У ДБР підтвердили, що справді підозрюваний звернувся до слідчого з відповідною заявою, пише РБК-Україна.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

«Але це не впливає на той масив доказової бази, якою володіє слідство. Досудове розслідування продовжується. Щодо якогось там можливого на нього психологічного тиску, то ця інформація не відповідає дійсності», – повідомили у ДБР.

Слідчі працюють виключно у рамках чинного законодавства, зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, колишній народний депутат Ігор Мосійчук написав, що військовослужбовець Національної гвардії України Артем Рябчук змінив адвоката на приватного, після чого відразу ж відмовився від усіх даних показань.

Як відомо, у Дніпрі 27 січня на території заводу «Південмаш» солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Загинуло 5 людей, ще п'ятьох поранених госпіталізували. Стан двох постраждалих тяжкий.

Рябчука пізніше було затримано. Він сам здався силовикам.

У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: