Розстріл у Дніпрі: стрілку-нацгвардійцю обрали запобіжний захід

Читать на русском
Рябчуку належить пробути за ґратами до 27 березня 2022 року, утримувати під вартою його будуть без можливості внесення за нього застави
Фото з місця подійFacebook

Військовослужбовцю Національної гвардії України Артему Рябчуку, який 27 січня вбив п'ятьох товаришів по службі, і ще п'ятьох поранив, обрали запобіжний захід; суд засудив його до 60 діб арешту без права внесення застави. Як і просив підсудний, його направлять до СІЗО, а не на гауптвахту за місцем проходження служби.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на засідання Кіровського районного суду в місті Дніпро.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

«Слідчий суддя вважає за доцільне обрати підозрюваному Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 27 березня 2022 року. Тримання під вартою на гауптвахті за місцем несення служби Рябчука може заважати досудовому слідству та неупередженому з'ясуванню всіх обставин злочину, тому місцем тримання під вартою встановлено Дніпровську установу виконання покарань №4» - сказано в рішенні.

Суддя обґрунтував своє рішення згодою з доводами обвинувачення про те, що Рябчук може впливати на свідків, представників потерпілих і слідчих, а також може спробувати знищити докази скоєння злочину.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинули 5 осіб, ще п'ятьох поранених ушпиталили.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: