Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: стало відомо, як вдалося вижити вцілілим військовим

Читать на русском
У підрозділі НГУ, який охороняв завод, служило 23 людини. Тільки п'ятеро з них були на посту, інші відпочивали в спальних приміщеннях і атака Рябчука застала їх зненацька.
Фото з місця подійnpu.gov.ua

Під час стрільби на заводі «Південмаш» в Дніпрі, коли військовослужбовець Національної гвардії Артем Рябчук розстріляв п'ятьох товаришів по службі, а ще п'ятьох поранив, іншим солдатам з підрозділу вдалося вижити завдяки вчасно піднятій тривозі.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на брифінг Міністерства внутрішніх справ у Дніпрі 27 січня.

У підрозділі НГУ, який охороняв завод, служило 23 людини. Тільки п'ятеро з них були на посту, інші відпочивали в спальних приміщеннях і атака Рябчука застала їх зненацька. З тих, хто був на посаді, майже всі загинули, або були поранені. Всього було вбито четверо і поранено п'ятеро з 22 військових, яких атакував Рябчук. Решта змогли вижити та залишилися цілі завдяки тому, що один з поранених вчасно підняв тривогу - вони забарикадувалися в приміщенні й не пустили стрілка далі.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

«Не можу обійти героїзм бійців Національної гвардії, які активно чинили опір правопорушнику і, ризикуючи власним життям, забарикадувалися в приміщенні, не даючи, таким чином, поставити під загрозу життя інших військовослужбовців зміни, які перебували в кімнаті відпочинку. А також героїчні дії іншого військовослужбовця, тричі пораненого. З усім тим, він зміг втекти та оперативно повідомити всі чергові служби про сигнал тривоги та почати відповідне реагування» - заявив заступник міністра МВС Євген Єнін.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинули 5 осіб, ще п'ятеро поранених госпіталізували.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Нацгвардія виділить грошову допомогу пораненим під час стрілянини в Дніпрі та виплатить по 1,8 млн грн сім'ям жертв.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: