Розстріл у Дніпрі: Денісова перевірила умови утримання Рябчука у СІЗО

Читать на русском

Вона наголосила, що співробітники секретаріату уповноваженого здійснюють повторний моніторинг установи виконання покарань.
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Уповноважена Ради з прав людини Людмила Денісова сьогодні відвідала Дніпровську установу виконання покарань №4 та перевірила умови утримання нацгвардійця Артема Рябчука, який убив п'ятьох товаришів по службі у військовій частині.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 8 лютого.

«Переконалася, що умови перебування нацгвардійця на належному рівні. Скарг на умови утримання та захист від тортур та жорстокого поводження від Артема не отримала», – написала Денісова.

Вона наголосила, що співробітники секретаріату уповноваженого здійснюють повторний моніторинг установи виконання покарань.

«Адже за результатами попереднього візиту там було виявлено численні порушення щодо забезпечення права ув'язнених на гідні умови утримання», – додала омбудсмен.

Як відомо, у Дніпрі 27 січня на території заводу «Південмаш» солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Загинуло 5 осіб, ще п'ятьох поранених госпіталізували. Стан двох постраждалих тяжкий.

Рябчука пізніше було затримано. Він сам здався силовикам.

У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: