Навколо військової частини в Дніпрі, де стався розстріл, розгортається грандіозний скандал – ЗМІ

Читать на русском
Військовослужбовці частини, де стався розстріл військових, готові розповісти публічно про всі випадки злочинів, які відбувалися в підрозділі
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

Навколо військової частини Національної гвардії України в Дніпрі, де рано вранці 27 січня п'ятеро солдатів були розстріляні своїм товаришем по службі, розгортається грандіозний скандал. Командування цієї частини звинуватили в безлічі серйозних злочинів.

Про це написав голова громадської організації «Міжнародний центр допомоги» Сергій Косяк на своїй сторінці в Facebook.

Так, він повідомив, що після інциденту з розстрілом з ним зв'язалися військовослужбовці з цієї частини. За його словами, всі вони готові дати свідчення та інтерв'ю, в якому розкажуть про те, що відбувається в цьому підрозділі. При цьому Косяк опублікував розповідь військових без змін.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

«Є численні випадки неправомірних дій з боку командування нашої частини. Командири доводили строковиків до самогубства, потім приховували факти та навіть отримували підвищення по кар'єрі. Систематично гнобили незручних - давали накази начальникам молодшої ланки, щоб ті налаштовували колектив проти одного, під страхом, що звільнять, відправлять на губвахту. Фізична розправа, погрози, психологічний тиск, скалічити життя і здоров'я солдата було нормою. Примусово закривали в психіатричній лікарні, підробляли документи, незаконно звільняли неугодних. І багато іншого відбувалося за колючим дротом цієї частини» - навів він слова військовослужбовців.

Косяк додав, що за словами солдатів, командири цієї частини скалічили сотні доль звичайних військових, і свідки злочинів готові публічно розповісти про все, що вони бачили під час служби.

«Зараз сколотилася невелика група активістів постраждалих від нестатутних відносин. Один з активістів, якого я давно знаю, і надавав психологічну підтримку під час його принижень у цій військовій частині, попросив мене написати це звернення. Також вони просять, відгукнутися тих, хто стикався з подібними випадками неправомірних дій з боку начальства. Будемо спільними силами працювати над цією проблемою. Щоб надалі подібних ситуацій, як сьогодні, не було» - повідомив він.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинули 5 осіб, ще п'ятеро поранених ушпиталили.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Нацгвардія виділить грошову допомогу пораненим під час стрілянини в Дніпрі та виплатить по 1,8 млн грн сім'ям жертв.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: