Розстріл солдатів у Дніпрі: комісія виявила порушення, що призвели до трагедії

Читать на русском
Комісія МВС з розслідування стрілянини на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021 Національної гвардії, де служив Артем Рябчук.**
Фото - Facebook

Комісія МВС з розслідування стрілянини на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021 Національної гвардії, де служив Артем Рябчук.

«Новин маю декілька. Перша. Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ.... виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть скеровані ближчими днями до ДБР», - написав перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у Фейсбук.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

«Друге. Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута. Також викликає питання якості інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців», - уточнив Єнін.

Він також розповів, що шпиталізовані військовослужбовці одужують. Частину з них вже виписали з реанімації.

Нагадаємо, у Дніпрі 27 січня на території заводу «Південмаш» солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Загинуло 5 осіб, ще п'ятьох поранених шпиталізували. Стан двох постраждалих тяжкий.

Рябчук пізніше сам здався силовикам.

У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: