ДТП з Трухіним: у «Слузі народу» чекають, що нардеп самостійно складе мандат

Читать на русском
Ситуація з народним депутатом від фракції СН вчергове порушує питання про застосування імперативного мандата для нардепів, зазначили у партії.
Слово і діло

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк заявила, що законодавчих підстав позбавити мандата народного депутата Олександра Трухіна наразі немає. Натомість у партії сподіваються, що нардеп складе його самостійно «по совісті».

Про це Шуляк повідомила в інтерв’ю виданню «Радіо Свобода».

«Якщо немає законодавчих підстав його відкликати і забрати в нього мандат, то як ти можеш порушувати закон? І ти не можеш його ніяким чином забрати. Залишиться він депутатом чи ні залежатиме від того, наскільки він вважає, що його поведінка була негідною і наскільки він може здати сам мандат», – заявила Шуляк.

ДТП із нардепом Трухіним: хронологія подійДТП із нардепом Олександром Трухіним сталося у серпні 2021 року. Як розвивалися події з того часу – на інфографіці.

Згідно з її словами, ситуація з народним депутатом від фракції «Слуга народу» вчергове порушує питання про застосування «імперативного мандата» для нардепів.

«Мені здається, що зараз надзвичайно правильний час розпочати цю дискусію. Знову внести законопроєкт, який стосується імперативного мандата», – сказала голова партії.

Шуляк повідомила, що раніше нардеп запевнив її, що «чесно, не був за кермом».

Нагадаємо, що нардеп Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем ДТП при в'їзді до Києва. Повідомлялося, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

1 лютого журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, який першим прибув на місце ДТП за участю Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

Напередодні стало відомо, що поліцейські, яких повторно допитали співробітники ДБР, не підтвердили інформацію про пропозицію їм хабаря нардепом одразу після аварії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: