ВР може зібратися на позачергове засідання через скандал із нардепом Трухіним

Читать на русском
Нардепи Разумков та Арахамія ініціювали позачергове засідання парламенту для розслідування ДТП за участю слуги народу Олександра Трухіна.
фото 112.ua

Колишній спікер Ради, нардеп Дмитро Разумков ініціював позачергове засідання парламенту для розслідування ДТП за участю «слуги народу» Олександра Трухіна. Заяву про позачергове засідання ВР оприлюднив і голова СН Давид Арахамія.

За словами Разумкова, він уже надіслав листа спікеру ВР Руслану Стефанчуку.

Трухіна виключили з партії «Слуга народу»Олександра Трухіна виключили із партії Слуга народу після опублікованого відео з місця ДТП за його участю, на якому нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

«Сьогодні скерував листа на Голову Верховної Ради з вимогою скликати позачергове пленарне засідання Парламенту задля розслідування участі народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Трухіна у ДТП, а також ймовірної спроби дати хабаря співробітнику поліції», - написав Разумков у Facebook.

«Очікуємо термінового звіту Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та Директора Державного Бюро розслідувань Олексія Сухачова у скандальній справі Трухіна», - додав нардеп.

А у пресслужбі «Слуги народу» оприлюднили заяву голови фракції Давида Арахамії, в якій він також вимагає зібрати нардепів на засідання.

Він зазначив, що останнім часом до правоохоронців накопичилося багато питань у справах народних депутатів Трухіна, Кузьміних, Воронька, Дмитрука, Порошенка, Медведчука та застарілих розслідувань щодо Юрченка та Дубневича.

«Я ініціюю проведення позачергового засідання Верховної ради, на якому ми маємо заслухати Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора та голову ДБР у справах народних депутатів. Ніхто з них не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним білетом», - цитує Арахамію пресслужба.

Нагадаємо, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді до Києва.

1 лютого журналісти опублікували ексклюзивне відео із нагрудної камери співробітника патрульної поліції, який першим прибув на місце ДТП за участю Трухіна. На ньому видно, що нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

При цьому у ДБР заявили, що у них не було оприлюдненого журналістами відео.

Самого Трухіна вже виключили з партії «Слуга народу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: