ДТП з Трухіним: в ОГПУ звинуватили патрульну поліцію в приховуванні скандального відео

Читать на русском
В ОДПУ також заявили, що 30 серпня 2021 року суд заарештував автомобіль Audi A8, який фігурував у ДТП. При цьому в публічному судовому реєстрі таких рішень немає
Ілюстративне фотоFacebook

В Офісі генерального прокурора України заявили, що ОГПУ через два дні після дорожньо-транспортної пригоди з народним депутатом Олександром Трухіним нібито звертався в Національну поліцію з проханням надати відео, але там заявили, що запис не зберігся.

Про це йдеться в офіційній відповіді ОГПУ на запит Української правди.

У мережі обговорюють нове відео з місця ДТП із нардепом ТрухінимЯк у соцмережах відреагували на нове відео з місця ДТП із депутатом Трухіним. На відео зафіксовано, як нардеп пропонує хабаря поліцейському.

«Відповідно до письмової відповіді Управління патрульної поліції в Києві Департаменту патрульної поліції за запитами органу досудового розслідування, відеозаписи з нагрудних реєстраторів працівників поліції, які були на місці вказаної події, не збереглися. Тому запис з боді-камери Петрика не міг бути долучений до матеріалів кримінального провадження. Запити щодо витребування записів з боді-камер співробітників поліції були ініціативно направлені в УПП СУ ГУНП в Києві (Управління патрульної поліції – ред.) слідчими Національної поліції 25.08.2021, а слідчими ДБР – 03.09.2021. За вказаними запитами отримано письмові відповіді про відсутність таких записів» - сказано в повідомленні.

У відомстві Ірини Венедиктової також заявили, що 30 серпня 2021 року суд заарештував автомобіль Audi A8, який фігурував у ДТП. При цьому в публічному судовому реєстрі відсутні рішення про арешт будь-яких автомобілів у Києві та Київській області, які були б винесені 30 серпня. Крім того, орган досудового розслідування вилучив змиви, мікрослої та речовини, в т.ч. з подушок безпеки цього авто. На 8 вересня 2021 року була призначена експертиза по встановленню того, хто був за кермом авто.

Нагадаємо, журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, першим прибулим на місце ДТП за участю Олександра Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському і втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу». Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський також прокоментував скандальне відео з Трухіним.

Як відомо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді до Києва. Повідомляється також, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: