Трухін заявив про готовність скласти депутатський мандат

Читать на русском
«Слуга народу» Олександр Трухін заявив про готовність нести відповідальність за свої вчинки та скласти депутатський мандат у тому випадку, якщо цього вимагатимуть ситуація та його команда.
Слово і діло

«Слуга народу» Олександр Трухін заявив про готовність нести відповідальність за свої вчинки та скласти депутатський мандат у тому випадку, якщо цього вимагатимуть ситуація та його команда.

Про це він повідомив у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців та колег щодо фракції... Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого призведе аварія незалежно від того, винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже надали допомогу всім учасникам ДТП. Якщо команда і ситуація змусять скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність», - йдеться в коментарі Трухіна.

У мережі обговорюють нове відео з місця ДТП із нардепом ТрухінимЯк у соцмережах відреагували на нове відео з місця ДТП із депутатом Трухіним. На відео зафіксовано, як нардеп пропонує хабаря поліцейському.

Нардеп зазначив, що йому «щиро шкода, що він опинився в епіцентрі цього скандалу».

«Що стосується моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які у звичайному стані я б не повторив. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція у шоковому стані», - наголосив нардеп.

Він додав, що його поведінці навряд чи є виправдання.

«Я розумію, що зараз багатьох обурюють емоції та бажання приписати мені всі можливі злочини, але я не давав нікому хабара, не брав хабара, і дякувати Богу, внаслідок аварії всі залишилися живими та здоровими», - зазначив Трухін.

Нардеп також повідомив, що протягом останніх п'яти місяців він повною мірою «співпрацював із правоохоронцями, проводив слідчі заходи, давав свідчення та надав співробітникам ДБР та Національної поліції всю інформацію».

«І якщо потрібно - готовий пройти це ще раз до завершення розслідування», - підсумував нардеп.

Нагадаємо, журналісти опублікували ексклюзивне відео із нагрудної камери співробітника патрульної поліції, який першим прибув на місце ДТП за участю Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

Після опублікування відео, Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова порушила кримінальне провадження щодо Олександра Трухіна.

Як відомо, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді до Києва. Повідомляється також, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: