Велика Британія готується розширити санкції проти РФ - подробиці

Читать на русском
Будь-яка компанія, яка становить інтерес для Кремля, може стати мішенню, заявили у британському МЗС.
фото: BBC

Британська влада готується розширити санкції проти Росії вже наступного тижня у зв'язку із напруженною ситуацією навколо України.

Про це заявила глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс в інтерв'ю телеканалу Sky News.

«Ми представимо заходи щодо покращення санкційного законодавства. Наразі ми можемо вводити санкції лише проти тих, хто безпосередньо залучений до діяльності з дестабілізації в Україні», - сказала міністр.

Британський мільярдер закликав бізнесменів об'єднатися проти РФБританський мільярдер, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, закликав бізнесменів об'єднатися проти РФ у зв'язку з можливим вторгненням Росії в Україну.

Згідно з її словами, британська влада планує розширити перелік осіб, які потрапляють під обмеження, щоб «будь-яка компанія, яка представляє інтерес для Кремля і російського режиму, могла потрапити під санкції».

«Пріоритет номер один - утримати Володимира Путіна від цих дій. У олігархів Путіна та російських компаній, які є опорою для російської держави, не вдасться сховатися», - наголосила очільниця МЗС Великобританії.

Міністр додала, що Сполучене Королівство замислюється над введенням додаткових військ в Естонію, забезпеченням підтримки з повітря через Чорне море та постачання оборонного озброєння Україні, «щоб переконатися, що вони перебувають у найкращому становищі, якщо Володимир Путін спробує організувати вторгнення».

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Нагадаємо, що у Путіна заявили, що Росії «нав'язують» війну з Україною.

Раніше міністр МЗС Кулеба розповів про дипломатичну стратегію для протидії агресії Росії.

Також, за інформацією ЗМІ, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наступного тижня відвідає Україну, а після цього переговорить із Володимиром Путіним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: