США відмовилися відключати Росію від SWIFT і вводити нафтогазові санкції – ЗМІ

Читать на русском
Основним каменем спотикання став збиток, який від подібних санкцій могли понести самі США і їх європейські союзники
Ілюстративне фотоДумська

Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не будуть вводити ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Про це повідомило Американське інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

США і Європейський союз вирішили розглядати більш щадні обмежувальні заходи, які охоплюють заборону на конвертацію російської валюти в долари і євро. При цьому санкції проти російського енергетичного сектора і відключення РФ від SWIFT обговорюються виключно епізодично.

Основним каменем спотикання став збиток, який від подібних санкцій могли понести самі США і їх європейські союзники. Через розбіжності було прийнято рішення тимчасово відмовитися від таких дій.

Нагадаємо, в понеділок, 24 січня, Німеччина в рамках обговорення санкції проти Росії, зняла з розгляду питання про її відключення від SWIFT, але було акцентовано на енергетичній сфері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: