Санкції проти Росії не повинні залежати від масштабу її вторгнення – Кулеба

Читать на русском
Міністр назвав шлях, що передбачає зіставлення розміру агресії РФ з відповідними санкціями, помилковим і таким, що сприяє агресії Москви
Дмитро КулебаAP Photo

Масштаб реакції міжнародного співтовариства на російське вторгнення в Україну, в тому числі санкції та інші види реакції на агресію, жодним чином не повинні залежати від масштабу агресії проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

«Будь-яке вторгнення будь-якого обсягу повинно отримати відповідь. Тому стати на шлях зіставлення розміру вторгнення до розміру відповіді - це абсолютно помилковий шлях. І якщо Росія зараз відчує, що подібні розмови ведуться, то це лише спонукає її до подальших агресивних дій» - сказав він.

До цього Кулеба заявив, що Україна не планує військових дій на Донбасі, а у Росії не вийде застати Україну зненацька, як у 2014 році, коли країна була фактично не готова до військових дій.

Раніше в США заявили про те, що вторгненням буде вважатися, якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України.

Британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: