США і Євросоюз на зустрічі глав МЗС обговорять санкції проти Росії

Читать на русском
Метою зустрічі обрали обговорення заходів підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та координацію санкцій проти Росії
Ілюстративне фотоshutterstock.com

У Брюсселі пройде нарада Ради Європейського Союзу на рівні глав міністерств закордонних справ країн-членів ЄС, в якій візьме участь глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен. Темою стане можлива агресія Росії проти України та санкції проти Москви.

Про це повідомив представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу, передає російське інформаційне агентство ТАСС.

«Держсекретар США приєднається до зустрічі у віддаленому режимі. Міністри обговорять в Брюсселі 24 січня пропозиції РФ з безпеки, які будуть розглядатися з точки зору базових принципів ЄС, і деескалацію напруженості навколо України» - сказав чиновник.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Метою зустрічі обрали обговорення заходів підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, координацію санкцій проти Росії на випадок російської агресії. Також буде обговорюватися пом'якшення наслідків санкцій проти РФ для економік США і ЄС. Євросоюз поки не погодив остаточний набір санкцій, проте є кілька варіантів, які вивчаються.

Нагадаємо, британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.

Президент США Джо Байден на пресконференції пообіцяв «небачені санкції» і «катастрофічні наслідки» в тому випадку, якщо Путін все ж зважиться на вторгнення в Україну. Однак додав, що західні країни не розуміють, що робити, якщо відбудеться незначне вторгнення, так звана локальна військова операція.

При цьому у Росії з'явилися і захисники. Так, в МЗС Німеччини сумніваються в необхідності відключати Росію від SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: