США попередили великі американські банки про можливість санкцій проти РФ – Bloomberg

Читать на русском
Американські банки мають частку в Росії - хоча вона порівняно невелика, США хотіли б уникнути збитку для своєї банківської системи
Білий дімshutterstock.com

У США адміністрація президента Джозефа Байдена відправила попередження найбільшим американським банкам, які мають інтереси в Росії. Їх попередили про можливість введення санкцій проти Росії у зв'язку з можливим вторгненням в Україну.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Так, відомо, що США і Європейський союз серед інших санкцій проти РФ розглядають заборону конвертації російської валюти в євро і долари. Однак у Білому домі стурбовані тим, що санкції проти РФ можуть призвести до порушення глобального ланцюжка поставок, зокрема, алюмінію. У 2018 році санкції проти російської компанії «Русал», хоча і дорого коштували їй, в перспективі також вдарили по економіці США, тому що ціни на алюміній серйозно виросли.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Відзначається, що в переговорах з американськими банками брали участь чиновники з управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів. Причина в тому, що американські банки мають частку в Росії - хоча вона порівняно невелика, США хотіли б уникнути збитку для своєї банківської системи.

«Нам було цілком зрозуміло, що якщо Росія продовжить вторгнення в Україну, Сполучені Штати розглядають ряд варіантів - з союзниками та партнерами, щоб завдати серйозної шкоди російській економіці» - резюмували вони в письмовій заяві.

Тим часом Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не будуть вводити ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: