Західні країни обіцяють Росії «безпрецедентні санкції» у разі нападу на Україну

Читать на русском
Попри це, Європа залишається прихильною до шляху дипломатії в питанні врегулювання ситуації з Росією, проте зазіхань на Україну не потерпить
Ілюстративне фотоrus.lb.ua

Якщо Росія вторгнеться в Україну, західні держави та країни-члени НАТО зокрема введуть проти Москви «абсолютно безпрецедентний» пакет санкцій.

Про це повідомляється в релізі пресслужби прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, що був опублікований в ніч з 24 на 25 січня.

Вказується, що таке рішення прийняли керівники Британії, США, Італії, Польщі, Франції, Німеччини, Євросоюзу і НАТО за підсумками зустрічі в онлайні. Попри це, Європа залишається прихильною до шляху дипломатії в питанні врегулювання ситуації з Росією, проте не потерпить будь-якого посягання з боку Кремля на суверенітет і територіальну цілісність України.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Лідери зійшлися в поглядах, що якщо відбудеться подальше російське вторгнення в Україну, союзники повинні оперативно вжити відповідні каральні заходи, включаючи безпрецедентний пакет санкцій. Вони вирішили продовжувати тісну координацію будь-яких таких дій у відповідь... Лідери підкреслили, що дипломатичні переговори з Росією залишаються основним пріоритетом, і вітали переговори, які вже відбулися між Росією і країнами НАТО» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що масштаб реакції міжнародного співтовариства на російське вторгнення в Україну, в тому числі санкції та інші види реакції на агресію, жодним чином не повинні залежати від масштабу агресії проти України.

При цьому в понеділок, 24 січня, Німеччина в рамках обговорення санкції проти Росії, зняла з розгляду питання про її відключення від SWIFT, але було акцентовано на енергетичній сфері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: