Наступного тижня Сенат США може схвалити нові санкції проти Росії – ЗМІ

Читать на русском
У Сенаті існує потужна група підтримки жорстких заходів щодо Росії та посилення військової підтримки України з боку США
Ілюстративне фото24 канал

Вже наступного тижня на голосування в Сенаті США можуть винести законопроєкт про посилення України та нові санкції проти Росії. Документ отримав попередню підтримку обох партій, і з високою часткою ймовірності може бути прийнятий.

Про це заявив сенатор від Демократичної партії Крістофер Кунс, повідомляє американське видання The New York Times.

«Для нас настав момент зібратися разом і прийняти двопартійний пакет санкцій, щоб направити однозначний сигнал підтримки України, її незалежності, а також лідерства президента Байдена» - сказав сенатор.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Видання вказує, що основне лобі жорсткої позиції США, спрямованої проти Росії, склали сенатори від Республіканської партії, хоча серед республіканців є невелика група, лояльно налаштована до РФ. Проте лідери Республіканської партії зайняли підкреслено антиросійські позиції та вимагають від Байдена негайних жорстких санкцій проти Росії - обмеження експорту російських енергоносіїв і збільшення військової допомоги Збройним силам України.

Нагадаємо, якщо Росія вторгнеться в Україну, західні держави та країни-члени НАТО зокрема введуть проти Москви «абсолютно безпрецедентний» пакет санкцій.

Президент США Джозеф Байден не виключає введення персональних санкцій проти свого російського колеги Володимира Путіна в тому випадку, якщо Росія почне військове вторгнення в Україну. Таким чином, це завдасть економічні втрати не тільки оточенню російського президента, але і йому особисто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: