Кулеба розповів про дипломатичну стратегію для протидії агресії Росії

Читать на русском
В України є продумана дипломатична стратегія для протидії російській агресії. В листопаді була ініційована розробка комплексного пакету зі стримування РФ.
Українська правда

В України є продумана дипломатична стратегія для протидії російській агресії. В листопаді була ініційована розробка комплексного пакету зі стримування РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своїй колонці на НВ.

Він зазначив, що ще в листопаді в Україні ініціювали розробку комплексного пакета стримування Росії, до якого увійшли три рівні:

  • активна дипломатія,
  • жорсткі економічні санкції проти РФ,
  • поглиблене оборонне співробітництво з Україною.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Зараз в цю тріаду доданий новий елемент-допомога для збереження економічної та фінансової стабільності держави», – розповів Кулеба.

За словами міністра, українські дипломати провели сотні годин переговорів для втілення пакету проти агресії РФ.

«Результати все бачать. Число літаків з «аргументами» на посилення Збройних сил України від наших союзників. Узгодження між США, Великобританією, Канадою та ЄС є ключовим параметром санкційного пакета», – додав він.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не будуть вводити ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Київ вважає, що Росія в обов'язковому порядку повинна бути відключена від SWIFT в якості покарання за військову агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: