Кулеба прокоментував перспективу відключення РФ від SWIFT в рамках санкцій

Читать на русском
На думку міністра, відключення РФ від SWIFT у якості санкції проти Росії слід застосувати в обов'язковому порядку
Дмитро Кулебаradiosvoboda.org

Київ вважає, що Росія в обов'язковому порядку повинна бути відключена від SWIFT вякості покарання за військову агресію проти України. Однак західні держави поки не можуть прийняти рішення з цього приводу.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своїй колонці на НВ.

На думку міністра, відключення РФ від SWIFT у якості санкції проти Росії слід застосувати в обов'язковому порядку. Однак зараз західні країни активно обговорюють це питання, хоча раніше його вважали вже практично вирішеним. Втім, і то хліб, тому що раніше про таку опцію навіть сказати боялися.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«За ці тижні й місяці проведено сотні переговорів для втілення цього пакету. Результати всі бачать. Кількість літаків з аргументами на посилення Збройних сил України від наших союзників. Узгодження між США, Великобританією, Канадою та ЄС ключових параметрів санкційного пакета. Раніше про відключення Росії від SWIFT навіть боялися заводити розмову. Зараз про це тривають гострі дебати. Хоча, на нашу думку, тут нема про що дискутувати» - додав він.

Тим часом Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не будуть вводити ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Нагадаємо, в понеділок, 24 січня, Німеччина в рамках обговорення санкції проти Росії, зняла з розгляду питання про її відключення від SWIFT, але було акцентовано на енергетичній сфері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: