Прем'єр Британії Джонсон їде з візитом до України – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наступного тижня відвідає Україну, а після цього переговорить із Володимиром Путіним.
Фото: Leon Neal / Getty Images

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наступного тижня відвідає Україну. Він розгляне варіанти стримування російської агресії.

Про це повідомляє The Guardian.

Лондон готує санкції проти Росії на випадок вторгнення в УкраїнуБританський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну.

За інформацією джерел у британському уряді, Джонсон у перший тиждень лютого відвідає Україну, а потім проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Прем'єр-міністр сповнений рішучості прискорити дипломатичні зусилля та посилити стримування, щоб уникнути кровопролиття в Європі. Він повторить необхідність того, щоб Росія відступила та вступила в дипломатичні відносини, коли він говоритиме з президентом Путіним цього тижня», - зазначив представник Даунінг-стріт.

Також повідомляється, що Джонсон розгляне варіанти стримування російської агресії проти України, включно з новим розгортанням військ НАТО. Уже в понеділок Лондон оголосить про намір запровадити жорсткіші санкції проти Росії, якщо вона зважиться на вторгнення, додали в The Guardian.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року Джонсон попередив Путіна про наслідки у разі нападу на Україну.

Також Джонсон заявляв, що російське вторгнення в Україну може стати новою Чечнею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: