Хроніки мажоритарки: наскільки ефективно працювали депутати від Кіровоградської області

Читать на русском

Наближаються дострокові вибори – саме час підбити підсумки роботи Верховної ради восьмого скликання. «Слово і Діло» вже розібралось, як виконували обіцянки депутати-списочники, але й мажоритарників ми без уваги не залишимо. Сьогодні проаналізуємо, наскільки ефективно працювали депутати, обрані в округах у Кіровоградській області. Ми подивимося не лише рівень виконання обіцянок, а й кількість поданих законопроектів, пропозицій до таблиць поправок, депутатських запитів, виступів із місця та трибуни, а також пропущених засідань.

Мажоритарників Кіровоградської області не можна назвати дуже відповідальними. Більше за всіх обіцянок виконав Костянтин Яриніч, та й то лише 53% (при тому, що обіцянок лише 19). За час своєї каденції депутат подав 100 законопроектів, 237 пропозицій до таблиць поправок і 115 запитів. Він пропустив близько 120 пленарних засідань, 17 разів виступав із місця й 9 – із трибуни.

Цього року Яриніч обіцяв долучити до програми з енергозбереження в Кропивницькому багатоповерхівки міста. «Почали зі шкіл та садочків, де встановлено понад 200 енергоощадних вікон за рахунок коштів держбюджету. В 2019 році до шкіл і лікарень ми долучимо багатоповерхівки міста, в яких будуть встановлені енергоощадні вікна. Зараз дуже важливо скоротити втрати тепла. Впевнений, що в конструктивній співпраці з міським головою ми створимо комфортні умови життя в місті», – сказав депутат.

У березні минулого року Яриніч звернувся до мера Кропивницького з ініціативою реалізувати енергоощадний проект «Вікна нашого міста». Крім того, він звертався до Кабінету міністрів з проханням передбачити цільове фінансування з державного бюджету для бюджету Кропивницького на заміну віконних блоків у багатоповерхових житлових будинках. Тож обіцянка в процесі виконання.

Також Яриніч ще реалізовує свою обіцянку здійснювати розвиток громадського транспорту в Кропивницькому (він дав її в серпні минулого року). «Слову і Ділу» депутат повідомив, що в останні роки доклав значних зусиль для вирішення проблемних питань пасажирського сполучення між Києвом і Кропивницьким, зокрема, що стосуються початку курсування поїзда «Інтерсіті». Також він запропонував внести до бюджету-2019 видатки на оновлення комунального транспорту та придбання зупинок у Кропивницькому.

Олесь Довгий виконав 33% своїх обіцянок (у нього їх лише 6). Народний депутат подав 45 законопроектів, 117 пропозицій до таблиць поправок і 110 запитів. За даними письмової реєстрації, він пропустив 211 пленарних засідань, за даними електронної – 285. Зате 38 разів виступав у парламенті з місця й 4 рази – з трибуни.

З виконаних обіцянок депутата можна виділити ремонт у школі №1 в Олександрівці. Довгий звертався до Міністерства фінансів з проханням виділити субвенцію з державного бюджету на ремонт цієї школи. В підсумку за минулий рік були залучені кошти в сумі 4 млн 252 тис. грн.

Теж 33% обіцянок виконав Анатолій Кузьменко. На його рахунку 46 законопроектів, 9 поправок, 45 запитів і жодного виступу в парламенті. Кузьменко не виконав програмну обіцянку сприяти виділенню бюджетних коштів на газифікацію сіл Долинського та Петровського районів. У 2016 році депутат повідомив, що з огляду на загальнодержавний підхід до зменшення використання газу, бюджетні кошти виділяються саме на проекти з газозаміщення. Охочих споживати газ майже немає, тому питання газифікації втратило актуальність. Жодних запитів із проханням виділити кошти для газифікації населених пунктів Кузьменко також не надсилав.

17% зобов'язань виконав Станіслав Березкін. При цьому жодних обіцянок, які стосувалися б безпосереднього його виборчого округу, нардеп не давав. Він пропустив половину пленарних засідань, лише одного разу виступив із місця й два – з парламентської трибуни. Депутат подав 21 законопроект, 40 пропозицій до таблиць поправок і 21 запит.

У Михайла Поплавського ситуація з відвідуваністю засідань краща, але він виконав лише 12% обіцянок. У Верховній раді народний депутат не виступає, подав 26 законопроектів і лише один запит.

Нагадаємо, раніше ми писали про ефективність мажоритарників Вінницької, Волинської, Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Запорізької та Полтавської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: