Рада не зняла недоторканність із Березкіна: які фракції завалили голосування

Читать на русском

Верховна Рада відхилила подання про притягнення до відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна (група «Воля народу»). Нагадаємо, його підозрюють в організації злочинної групи, метою якої було заволодіння 20 мільйонами доларів Ощадбанку, виділених аграрному холдингу «Креатив» у вигляді кредиту.

Відповідну постанову підтримали лише 160 народних депутатів, проти виступили – 7 (Юрій Воропаєв, Олександр Нечаєв, Сергій Сажко, Дмитро Шпенов, Євген Балицький, Ігор Шурма, Артур Мартовицький – всі з «Опозиційного блоку»), утрималися – четверо (Микола Паламарчук, Микола Скорик, Юрій Шухевич та В'ячеслав Богуслаєв).

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 70 голосів «за», Паламарчук утримався, 24 депутати не голосували. З «Народного фронту» постанову підтримали 43 нардепи, 15 – не голосували. «Самопоміч» дала 16 голосів, «Батьківщина» – 7, Радикальна партія – лише 2 (більшість членів фракції або не голосували, або були відсутні), позафракційні депутати – 22.

Жодного голосу на підтримку зняття недоторканності з Березкіна не дали фракція «Опозиційного блоку», групи «Відродження» та «Воля народу».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше парламент не дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Дунаєва, Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: