Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олесь Довгий

Читать на русском
Народний депутат Олесь Довгий за чотири роки дав лише шість обіцянок, а виконав лише одну.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олесь Довгий («Воля народу»).

Довгий був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №102 (Кіровоградська область). За час своєї каденції депутат дав лише 6 обіцянок, впорався з однією (17%), а одну – провалив.

Минулого року народний депутат мав проблеми із законом: Довгого підозрювали в тому, що він на посаді секретаря Київської міської ради був причетним до створення схеми незаконного відчуження на користь забудовників заповідних земель на території столиці (Жукова острова). В липні минулого року Рада навіть зняла з нього недоторканність, однак уже наприкінці року справу проти парламентаря закрили.

Олесь ДовгийНародний депутат України
Довгий пообіцяв підтримувати ініціативи щодо покарання чиновників-корупціонерівСказано 12 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Після того, як генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на нардепа, Довгий пообіцяв написати голові регламентного комітету заяву з проханням підтримати це подання. Свою обіцянку він виконав: заяву не писав, але озвучив прохання під час розгляду питання профільним комітетом. Крім того, парламентар обіцяв, що не втече з України, й свого слова дотримується досі, хоча в грудні 2017 року проти нього відкрили нову кримінальну справу.

Не виконав Довгий обіцянку внести до Ради законопроект про відкликання народного депутата. «Вважаю, що має бути закон, за яким громадськість могла б відкликати свого депутата, якщо він не виправдовує сподівань: сприймає парламент як хобі, не бореться за інтереси виборців, хоча б раз на рік не дає звіт про свою діяльність. Це будемо мій перший закон», – говорив він у жовтні 2014 року. Однак така ініціатива в Раді так і не з'явилася.

У процесі виконання в Довгого залишаються ще чотири обіцянки (включаючи ту, де він обіцяв не тікати з країни). Цього року він заявив, що планує зробити капітальний ремонт у школі №1 в Олександрівці. «Минулого року ми разом із місцевою владою купили меблі в їдальню, відремонтували актову залу, кабінет хімії, купили планшети в комп'ютерний клас. А цьогоріч плануємо зробити капітальний ремонт, вже залучені кошти в сумі 2 мільйони гривень», – розповів він.

Крім того, в липні минулого року депутат запевняв, що братиме участь у парламентських виборах. «На сьогодні, вважаю, що на найближчих виборах, скоріш за все, ще залишиться мажоритарна система. І якщо залишиться, я братимк участь у них», – сказав Довгий. Подивимося, чи виконає він цю обіцянку, вже наступного року.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: