Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олена Бойко

Читать на русском
Всі обіцянки Олени Бойко були зафіксовані в передвиборчій програмі Народного фронту. Вісім вона вже виконала.
Олена Бойко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олена Бойко (фракція «Народного фронту»).

Бойко була обрана до Верховної Ради в 2014 році за загальнодержавним багатомандатним округом. Усі 13 обіцянок народного депутата – з програми «Народного фронту». Бойко вже виконала вісім (62%).

У передвиборчій програмі Бойко обіцяла посилити соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. В 2015 році депутат проголосувала за законопроект «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Згідно з ним, статус учасника бойових дій надається добровольцям та членам добровільних батальйонів і формувань, які беруть участь в АТО.

Крім того, Бойко підтримала низку законопроектів, спрямованих на поліпшення житлових умов і надання житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. У програмі депутат також обіцяла сприяти в створенні незалежного антикорупційного органу. У 2015 році парламент ухвалював зміни до законодавчих актів щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро. Зокрема, були усунені суперечності, які не дозволяли нормально провести конкурс на посаду голови відомства. Бойко ці зміни підтримала.

Ще п'ять обіцянок депутат має виконати до кінця своєї каденції. Серед них обіцянка ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Щоб його виконати, Бойко вже проголосувала у Верховній Раді за три законопроекти з пакета «державного нагляду».

У програмі «Народного фронту» також була зафіксована обіцянка не допустити скасування або скорочення субсидій для малозабезпечених громадян на оплату комунальних послуг. Три роки тому Бойко підтримала проект закону про справедливе призначення субсидій. Крім того, нардеп проголосувала зміни до бюджету-2016 і за бюджет на 2017 рік, де були закладені кошти на субсидії.

Непроста доля в обіцянки депутатів від НФ сприяти в будівництві та облаштуванні державного кордону. Фінансування проекту «Стіна» на кордоні з Росією виділяється в недостатньому обсязі: в 2015 році замість 1 млрд грн було виділено лише 400 млн грн, у 2016 та 2017 роках – по 200 млн грн. При цьому нардепи від «Народного фронту» неодноразово відстоювали в парламенті фінансування продовження будівництва. Крім того, члени фракції підтримали зміни до бюджету, які передбачали виділення коштів на роботи зі зміцнення державного кордону.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Тетяна Бахтєєва;

Ольга Белькова;

Сергій Валентиров;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Євген Бакулін;

Альона Шкрум.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: