Стало відомо, коли Рада звільнить Данилюка

Читать на русском
Парламент наступного тижня може за ініціативою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Парламент наступного тижня може за ініціативою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді і парламенті.

Данилюк розповів подробиці сварки з ГройсманомСварка Данилюка з Гройсманом сталася через вимоги міністра призначити йому п'ятого заступника, який відповідатиме за податкову сферу.

На даний момент подання на звільнення Данилюка не внесено до парламенту.

Однак, як стало відомо РБК-Україна, на закритій частині засідання Кабінету міністрів у середу, 30 травня, Гройсман вніс на розгляд членів уряду проект подання про звільнення міністра фінансів.

Це рішення підтримала більшість міністрів, за винятком в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, віце-прем'єр-міністра Іванни Климпуш-Цинцадзе та міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Зазначимо, згідно із законом про Кабінет міністрів, для звільнення будь-якого міністра (крім міністра закордонних справ та міністра оборони) досить подання від прем'єр-міністра або особистої ініціативи міністра.

За інформацією співрозмовників РБК-Україна в уряді, Олександр Данилюк не має наміру самостійно писати заяву про відставку.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк написав листа до G7 з наміром «уникнути двозначності та маніпуляцій» у його конфлікті з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: