Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Станіслав Березкін

Читать на русском
Нардеп Березкін не виконав жодної обіцянки. Причому всі його запевнення були передвиборчими.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Станіслав Березкін (депутатська група «Воля народу»).

Незважаючи на те, що Станіслав Березкін був народним депутатом двох останніх скликань, в його активі лише шість обіцянок. Причому абсолютно всі вони належать до його передвиборчої програми 2014 року. За три з половиною роки нардеп три обіцянки провалив, а ще три – намагається втілити в життя. При цьому він не зміг виконати жодного свого запевнення, тому в нього нульовий рівень відповідальності.

Балотуючись у народні депутати за одномандатним виборчим округом №100, Березкін обіцяв домогтися скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів.

«Одним із перших документів, які я внесу на розгляд новообраної Верховної Ради, буде законопроект про надання додаткових пільг учасникам бойових дій АТО та законопроект про скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів, народних депутатів, суддів і прокурорів», – записано в передвиборчий програмі Березкіна.

Однак до квітня 2018 року нардеп не зареєстрував жодного законопроекту про скасування всіх пільг для чиновників.

Також Березкін запевняв, що голосуватиме за законопроекти щодо партнерства України та НАТО. Коли ж справа дійшла, власне, до голосування, то з трьох законопроектів, що стосуються партнерства з Північноатлантичним альянсом, Березкін на одному засіданні був відсутній, а ще за два проекти не голосував, хоча й був зареєстрований у сесійній залі.

Свою передвиборчу обіцянку домагатися додаткових пільг учасникам бойових дій АТО Березкін провалив із тих самих причин. З п'яти ухвалених Верховною Радою законопроектів щодо пільг для бійців АТО Березкін підтримав лише один, а на голосуваннях за інші був відсутній. Крім того, нардеп не зареєстрував жодної обіцяної законодавчої ініціативи.

Досить сумна доля обіцянок, які вже понад три роки очікують свого виконання. Так, запевнення про те, що нардеп підтримуватиме зняття депутатської недоторканності, схоже, так і залишиться лише наміром.

Поки що нічого не зробив нардеп для того, щоб подати до Ради проект закону про фінансування програм підтримки молодіжного житлового будівництва.

Навряд чи встигне Березкін виконати передвиборче запевнення – підтримувати реформування Збройних сил України. З п'яти законопроектів, які ухвалила Рада, Березкін один не підтримав, а за чотири нардеп не голосував, тому що був відсутній в залі. Варто відзначити, що, за даними письмової реєстрації Ради, Березкін був присутній на 52% пленарних засідань.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Олена Бойко;

Тетяна Бахтєєва;

Ольга Белькова;

Сергій Валентиров;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Євген Бакулін.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: