Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березкін пообіцяв внести законопроект про скасування усіх пільг для чиновників різних рівнів

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №100 Станіслав Березкін у своїй передвиборній програмі пообіцяв внести законопроект про скасування усіх пільг для чиновників різних рівнів, народних депутатів, суддів та прокурорів.
Не виконано
Сказано 23 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9346
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9346
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=14393&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9356
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9303
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=14393&SKL=9
  •  http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/1697-18/conv/print1512395293904723

Результат

Станом на 26 квітня 2018 року народний депутат України Станіслав Березкін не зареєстрував жодного законопроекту щодо скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів.

Стосовно деяких пільг частково опишемо ситуацію тут:

Пільги для прокурорів

Закон про прокуратуру стаття 83. Матеріально-побутове забезпечення прокурора

1. Після призначення на посаду прокурор, який потребує поліпшення житлових умов, забезпечується службовим житлом за місцем знаходження прокуратури.

2. Прокурор та члени його сім’ї користуються в установленому порядку безоплатним медичним обслуговуванням у державних закладах охорони здоров’я. Члени сім’ї прокурора, які проживають разом з ним, обслуговуються у тих медичних закладах, що й прокурор.

3. Прокурору може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати прокурора.

4. На військовослужбовців військової прокуратури поширюються усі передбачені Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та іншими законодавчими актами про військову службу соціальні і правові гарантії.

Ст 84 За пенсіонерами і членами їхніх сімей зберігаються гарантії соціального захисту, передбачені цим Законом та іншими законодавчими актами. Пенсіонери і члени їхніх сімей, що проживають разом із ними, мають також право на безкоштовне медичне обслуговування в тих медичних закладах, в яких вони перебували на обліку до виходу на пенсію прокурора.

Схожі преференції мають і судді.

Що стосується народних депутатів, то відповідно до норм чинного законодавства, народні депутати України та міністри мають право користуватися низкою пільг. Зокрема, відповідно до пункту 6 статті 20 ЗУ «Про статус народного депутата», при досягненні народним депутатом під час строку його депутатських повноважень віку або вислуги років, встановлених ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», він має право на пенсію, що обчислюється від суми заробітної плати працюючого народного депутата без обмеження граничного розміру пенсії. А пункт 13 цієї ж статті говорить, що за народним депутатом, строк повноважень якого закінчився, зберігається безкоштовне медичне обслуговування у тих закладах охорони здоров’я, до яких він був прикріплений у період виконання депутатських повноважень. Окрім цього, норми депутатського соцзахисту поширюються й на осіб, які були народними депутатами попередніх скликань ВРУ. Стаття 23 зобов’язує транспортні структури позачергово надавати парламентаріям місце у автобусі, спальному або м'якому вагоні поїзда, в каюті першого або другого класу пасажирського судна, на річкових суднах усіх категорій, в бізнес-класі салону літака. Для вирішення питань, пов'язаних із здійсненням депутатських повноважень в межах Києва, народним депутатам надається автотранспорт ВРУ. Депутати отримується фінансову компенсацію за житло тощо.

Таким чином, народний депутат України Станіслав Березкін очевидно передумав скасовувати пільги чиновникам, бо не ініціював відповідних законодавчих ініціатив.