Березкін передумав скасовувати всі пільги для чиновників

Читать на русском
Нардеп-мажоритарник провалив передвиборчу обіцянку внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів.
Станіслав БерезкінСлово і Діло

Член депутатської групи «Воля народу», мажоритарник за одномандатним округом у Бобринці Кіровоградської області Станіслав Березкін провалив передвиборчу програмну обіцянку внести законопроект про скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів, народних депутатів, суддів і прокурорів.

Таку обіцянку він дав 19 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Одними з перших документів, які я внесу на розгляд новообраної Верховної Ради, будуть законопроект про надання додаткових пільг учасникам бойових дій АТО та законопроект про скасування всіх пільг для чиновників різних рівнів, народних депутатів, суддів та прокурорів», – записано в передвиборчій програмі Березкіна.

Через три з половиною роки нардеп Станіслав Березкін не зареєстрував жодного законопроекту, який стосується скасування пільг. Нагадаємо деякі преференції таких чиновників, як прокурори та судді. Прокурор, який потребує поліпшення житлових умов, забезпечується службовим житлом за місцем розташування прокуратури. Прокурору може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує його середньомісячної заробітної плати. Після виходу на пенсію за прокурором і членами його сім'ї зберігаються гарантії соціального захисту, в тому числі право на безкоштовне медобслуговування в тих медичних установах, в яких вони перебували на обліку до виходу на пенсію.

Схожі пільги мають і судді. Щодо народних депутатів, то вони мають право на пенсію, що обчислюється від суми заробітної плати нардепа без обмеження граничного розміру пенсії. За нардепом, термін повноважень якого сплив, зберігається безкоштовне медичне обслуговування в тих закладах охорони здоров'я, до яких він був прикріплений у період виконання депутатських повноважень. Пільги зберігаються для народних обранців попередніх скликань ВРУ.

Також депутати отримують фінансову компенсацію за житло, мають право їздити на автотранспорті Верховної Ради й гарантовано отримати місце в спальному або м'якому вагоні поїзда, в каюті першого або другого класу пасажирського судна, на річкових суднах усіх категорій, у бізнес-класі салону літака.

Мабуть, ставши народним депутатом та уважно ознайомившись із переліком усіх преференцій, Станіслав Березкін, передумав виступати із законодавчою ініціативою про скасування пільг чиновникам.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Березкін дав 6 обіцянок, з яких жодної не виконав, а чотири – провалив.

Що обіцяли змінити в законодавстві мажоритарники Кіровоградської області – на інфографіці.

Також «Слово і Діло» склало рейтинг відповідальності мажоритарників Одеської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: