У Конгресі США заявили, що республіканці «інфіковані російською пропагандою»

Читать на русском
Американські конгресмени Майкл Маккол та Майк Тернер заявили, що частина Республіканської партії США була інфікована російською пропагандою.
Фото: Getty Images

Російська пропаганда, яку поширює Кремль, «інфікувала» частину електорату Республіканської партії.

Про це заявив голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер, повідомляє The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

В інтерв'ю каналу CNN Тернер сказав, що він згоден з республіканцем Майклом МакКолом, головою Комітету у закордонних справах Палати представників, який напередодні заявив, що російська пропаганда проникла в США і заразила значну частину електорату Республіканської партії.

«Це цілковита правда», – підтвердив Тернер.

Також Тернер наголосив, що охоплення російської пропаганди у США помітно зростає і заявив, що в неділю вона навіть проявила себе в залі засідань Конгресу США.

«Ми бачимо, що росія намагається замаскувати повідомлення, які є антиукраїнськими та проросійськими. Деякі з яких ми навіть чуємо у Палаті представників», – сказав він.

Конгресмен уточнив, що деякі члени Конгресу, «ще й досі помилково стверджують, що конфлікт між рф та Україною пов'язаний з НАТО».

«Путін абсолютно чітко дав зрозуміти світові і своєму власному населенню, що він вважає цей конфлікт наслідком значно ширших претензій росії на Східну Європу, включаючи претензії на всю територію України», – наголосив політик.

Тернер визнав, що російська пропаганда у міру свого поширення ускладнює передачу американської допомоги Україні та розмиває чітке уявлення про боротьбу між демократією та авторитаризмом.

«Ми повинні відстоювати демократію. Україна зараз потрібує нашої допомоги та підтримки, і це критичний час для Конгресу США, щоб активізуватися та надати таку допомогу», – наголосив конгресмен.

Нагадаємо, голосування за законопроєкт з допомогою Україні від США, ухвалений ще 13 лютого, ймовірно, «застигло» до середини квітня, а може й довше.

Як повідомлялося, спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи, щоб пом'якшити опозиційні настрої з боку республіканців. Останні продовжує дотримуватися жорсткої лінії в цьому питанні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: