Конгрес США відхилив законопроект республіканців, у якому не було допомоги Україні

Читать на русском
У Демократичній партії заявили, що хочуть проголосувати за ширший законопроект, який також передбачає допомогу Україні, міжнародне гуманітарне фінансування та нові гроші на безпеку кордонів.
цензор.нет

У вівторок, 6 лютого, Палата представників Конгресу США відхилила законопроект республіканців, який передбачав надання Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів. При цьому, республіканці не змогли зібрати достатньої підтримки для ухвалення посилення прикордонної політики США, а також допомоги для України та інших країн.

Про це повідомляють агенція Reuters та видання The Hill.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Як зазначається, у Демократичній партії заявили, що хочуть проголосувати за ширший законопроект, який також передбачає допомогу Україні, міжнародне гуманітарне фінансування та нові гроші на безпеку кордонів.

Голосування відбулося з результатом 250 голосів проти 180. Цього не вистачило для ухвалення закону, оскільки він був представлений за прискореною процедурою, яка вимагає більшості у дві третини голосів. Голосували в основному за партійною ознакою, хоча 14 республіканців виступили проти законопроекту, а 46 демократів підтримали його.

Водночас, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл та інші високопосадовці кажуть, що тепер Сенат має перейти до інших аспектів пакету - фінансування Ізраїлю, України та Тайваню.

«Мені та більшості наших членів здається, що ми не маємо реальних шансів ухвалити цей законопроєкт», - заявив Макконнелл.

За його словами, на думку республіканців, положення про кордон, враховуючи глибокі розбіжності у лавах партії, слід залишити осторонь.

«Я дотримувався вказівок моєї фракції, яка наполягала на тому, щоб ми зайнялися цим питанням у жовтні. Я маю на увазі, що це наша сторона хотіла вирішити питання про кордон. Ми його почали», - додав Макконнелл.

При цьому, сенатор-демократ Кріс Мерфі, який представляв свою партію на переговорах, у цьому зв’язку заявив, що після такого республіканцям «не можна довіряти взагалі».

«Вони сказали нам що робити, ми дотримувалися їхніх інструкцій до кожної літери, а потім вони «висмикнули килим з-під ніг» впродовж 24 годин. З ким ми там маємо працювати? Вони - жах для переговорів», - заявив він.

Як відомо, у Білому домі заявили, що Байден накладе вето на окремий законопроєкт щодо допомоги Ізраїлю.

Нагадаємо, 5 лютого Сенат США представив компромісний законопроєкт щодо охорони кордону, допомоги Україні та Ізраїлю на 118,28 мільярда доларів. На підтримку України передбачається виділення 60,06 млрд доларів.

1 лютого у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні, про що заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер. Планувалось, що це голосування відбудеться до 7 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: