У Білому домі шукатимуть способи екстреної підтримки України – Кірбі

Читать на русском
Уряд США досі залишається обмеженим у цій ситуації, адже їм необхідний закон про додаткове фінансування, який затягує Палата представників.
Фото: prousa.info

Адміністрація президента США продовжуватиме активно шукати способи забезпечення України негайною підтримкою, у зв'язку із затягуванням Палатою представників рішення про подальшу допомогу Києву.

Про це радник Білого дому Джон Кірбі заявив під час брифінгу.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Ми вже вжили певних невідкладних заходів. Ви бачили, як Пентагон зміг виділити 300 мільйонів доларів, щоб підтримати українські сили у пакеті екстреної допомоги. Ми продовжуватимо активно шукати й розглядати можливості для подальших дій», - підкреслив представник Білого дому.

Також, згідно з його словами, уряд США досі залишається обмеженим у цій ситуації, адже їм «необхідний закон про додаткове фінансування», який затягує Палата представників.

При цьому, на питання про те, чи існує «дедлайн», коли саме уряд почне більше діяти для підтримки України, Кірбі сказав, що цей термін вже минув давно, коли президент Джо Байден подав запит до Конгресу з пакетом допомоги.

Як зазначає представник Білого дому, через бездіяльність законодавців у Палаті представників, українські командири на місцях змушені ухвалювати складні рішення щодо того, як економити боєприпаси та водночас захищати позиції.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні, після повернення Конгресу з великодніх канікул, а саме – 9 квітня.

Як відомо, нещодавно у Палаті представників США подали резолюцію про зняття спікера Джонсона.

Окрім цього, генсек НАТО Столтенберг пропонує створити 5-річний пакет допомоги Україні у $100 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: