Теракт у рф не має жодного зв'язку з Україною, це пропаганда Кремля – Білий дім

Читать на русском
Кремль навмисно розповсюджує заяви про нібито причетність України до теракту в Підмосков'ї, заявили в Білому домі.
Фото: Getty Images

Кремль навмисно розповсюджує заяви про нібито причетність України до теракту в Підмосков'ї, щоб виправдати свою агресію проти українського народу. Проте Київ не має відношення до нападу бойовиків на «Crocus City Hall».

Про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, його цитує Голос Америки.

Найкривавіші теракти у світі у 2023 роціПісля стрілянини в університеті Праги пропонуємо згадати найкривавіші теракти, які сталися у світі у 2023 році.

За його словами, спроби путіна прив'язати до атаки Україну «не повинні нікого дивувати».

«Тут немає зв’язку з Україною. Це була атака, здійснена оперативниками ІДІЛ-К і крапка, кінець речення, кінець історії, – жодного зв’язку з Україною. Це іще одна кремлівська пропаганда. Вони роблять усе можливе, щоб пов’язати це зі своїми діями в Україні, щоб нашкребти якесь виправдання тривалого насильства та знущань, які вони чинять проти українського народу вже понад два роки», – сказав Кірбі.

Він також нагадав, що на початку березня Білий дім попереджав росію про запланований теракт.

«Ми оприлюднили публічне попередження для американців у росії ще 7 березня. Ми також заявили, що ІДІЛ несе повну відповідальність за цей напад», – зазначив представник Білого дому.

Нагадаємо, увечері 22 березня у місті Красногорську в російському Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі влаштували стрілянину в концертному залі «Crocus City Hall». За даними росіян, в результаті атаки загинуло понад 100 людей.

Президент росії володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які влаштували стрілянину в підмосковному Crocus City Hall. В той же час у США підтвердили інформацію, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: