Байден підписав держбюджет США і закликав Конгрес ухвалити проєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Президент США Джо Байден сьогодні, 23 березня, підписав схвалений Сенатом законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів та нагадав про допомогу Україні.
Getty Image

Президент США Джо Байден сьогодні, 23 березня, підписав схвалений Сенатом законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів. Він також закликав розблокувати проєкт закону щодо підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Я хочу чітко заявити – робота Конгресу не завершена. Палата представників має ухвалити двопартійний закон про додаткове фінансування», – заявив він.

Мова йде саме про проєкт закону щодо підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню.

Байден також додав, що підписаний сьогодні закон по бюджету, який дав можливість уникнути шатдауну, є компромісом, «що означає, що жодна зі сторін не отримала всього, чого хотіла».

Нагадаємо, законопроєкт підтримали 74 сенатори, проти проголосували – 24.

Раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пріоритетом Конгресу є погодження бюджету уряду на 2024 рік. А оскільки це питання вже майже вирішене, то незабаром законодавці розглянуть і пакет допомоги Україні та партнерам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: