У Конгресі США знову відкладається голосування за допомогу Україні – Bloomberg

Читать на русском
Голосування за допомогу Україні у Палаті представників США відбудеться не раніше середини квітня, а може й пізніше.
Bloomberg

Голосування у Палаті представників США за виділення допомоги Україні малоймовірне, як мінімум, до середини квітня, а може й довше.

Про це повідомляє Bloomberg.

Через розбіжності у Конгресі США Україна втратила пів року – ЗеленськийМожливості України у війні проти країни-агресора рф залежать від схвалення американським Конгресом пакету військової допомоги Києву, підкреслив Зеленський.

Спікер Майк Джонсон все ще шукає способів «пом'якшити опір» з боку республіканських прихильників жорсткої лінії, заявили численні представники партійного керівництва.

За партійними чиновниками, команда Джонсона не поділилася якимось детальним планом пакету допомоги із законодавцями-республіканцями і, схоже, не визначилася з тим, на яких поступках наполягатиме з боку адміністрації Байдена. Тому заручитися підтримкою голосування наступного тижня буде важко.

Два представники Республіканської партії заявили, що з матеріально-технічного погляду Джонсон все ще може ухвалити рішення про план допомоги на вихідних і прискорити ухвалення закону наступного тижня. Але це може загрожувати провалом законопроєкту та викликати ще більше невдоволення прихильників жорсткої лінії Республіканської партії.

Нагадаємо, наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул, а саме – 9 квітня.

Сенат США ухвалив законопроєкт ще 13 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: