Білий дім веде переговори зі спікером Джонсоном щодо допомоги Україні – Politico

Читать на русском
В адміністрації президента США Джо Байдена наполягають, щоб спікер Майк Джонсон виніс пакет розміром 60 млрд доларів на голосування.
Коллаж: foxnews.com

Адміністрація президента США Джо Байдена намагається за лаштунками домовитися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном про ухвалення пакета допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів, який частина конгресменів-республіканців затримує протягом кількох місяців.

Про це повідомляє Politico.

У Білому домі шукатимуть способи екстреної підтримки України – КірбіУряд США досі залишається обмеженим у цій ситуації, адже їм необхідний закон про додаткове фінансування, який затягує Палата представників.

За словами двох чиновників адміністрації, Білий дім підтримував контакт із офісом Джонсона щодо допомоги Україні протягом двотижневих канікул у Конгресі.

Також зазначається, що Байден зі своєю командою прагнули дати Джонсону перепочинок і утримувалися від надмірного тиску на спікера, оскільки він очолює «примхливі» збори Республіканської партії з більшістю, що постійно скорочується.

Як наголошує Politico, Білий дім навіть відмовився від критики особисто Джонсона, хоча різко критикував інших республіканців, які затримували ухвалення додаткової допомоги Києву.

В адміністрації сподіваються, що Конгрес проголосує за пакет до кінця цього місяця. У той же час невідомо, як цей пакет виглядає наразі.

Раніше стало відомо, що голосування за допомогу Україні від США, ймовірно, «застигло» до середини квітня, а може й довше.

Як повідомлялося, спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи, щоб пом'якшити опозиційні настрої з боку республіканців. Останні продовжує дотримуватися жорсткої лінії в цьому питанні.

Водночас міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав Європу чинити тиск на Джонсона, щоб той поставив на голосування проєкт з допомогою Україні.

Сенат США ухвалив цей законопроєкт ще 13 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: