Європі слід тиснути на спікера Джонсона щодо схвалення допомоги Україні – Кемерон

Читать на русском
Європі варто усіляко тиснути на спікера Палати представників США Майка Джонсона, схиляючи його винести на голосування законопроєкт про допомогу Україні, переконаний голова МЗС Великої Британії.
Фото: АР/Stoyan Nenov

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав своїх європейських колег чинити тиск на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, щоб той поставив на голосування проєкт з допомогою Україні.

Про це пише Politico.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Аби домогтися схвалення цього законопроєкту, важливо телефонувати або, в моєму випадку, йти особисто до спікера Палати представників Джонсона», – наголосив Кемерон.

Він переконаний, що європейські дипломати мають відіграти в цьому ключову роль.

«Конгрес дійсно дослухається до думки інших і до того, на що спроможна Америка. Як на мене, найбільше змінити чинний наратив про Україну можуть 60 млрд доларів від США для неї», – підкреслив Кемерон.

Крім того, голова МЗС Великої Британії закликав Європу подвоїти свої зусилля, щоб досягти рівня витрат на оборону в 2% ВВП.

«Нам потрібно – особливо тим, кому не вистачає двох відсотків – зустрітися з їхніми прем'єр-міністрами і президентами і підштовхнути їх до виділення цих коштів», – сказав він.

Разом з тим британський міністр закликав партнерів чинити тиск на міністерства фінансів своїх країн для використання заморожених коштів рф та прискорити передачу Україні озброєння, у якого збігає термін використання.

Нагадаємо, голосування у Палаті представників США за виділення допомоги Україні знову відкладається. Воно малоймовірне, як мінімум, до середини квітня, а може й довше.

Наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул, а саме – 9 квітня.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, через розбіжності у Конгресі США Україна втратила півроку.

Як відомо, Сенат США ухвалив законопроект ще 13 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: