В МЗС Фінляндії назвали умови, за яких можливе введення західних військ в Україну

Читать на русском
Західні країни не повинні виключати введення військ в Україну в довгостроковій перспективі, але наразі Фінляндія не вводить війська і не хоче це обговорювати, заявили в МЗС країни.
Фото: Maxim Fedorov / Yle

Країнам Заходу не слід виключати відправлення військ в Україну в довгостроковій перспективі, оскільки невідомо, як розгортатиметься ситуація на фронті.

Про це у п'ятницю, 15 березня, заявила глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен, пише Politico.

«Важливо, щоб ми не виключали всього у довгостроковій перспективі, тому що ми ніколи не знаємо, наскільки серйозною стане ситуація. Але позиція Фінляндії зрозуміла: зараз ми не відправляємо жодних військ і не хочемо це обговорювати», – заявила вона.

Слова голови фінського МЗС, пише видання, стосуються гіпотетичного варіанту. Але її міркування показують, що в міру затягування війни європейські країни, яким може загрожувати безпосередня небезпека, можуть бути готові розглянути цей варіант більш серйозно.

Валтонен також підкреслила, що зараз найважливішим є продовження допомоги Україні.

«Багато європейських країн могли б зробити набагато більше», – сказала вона.

Зазначимо, західні політики коментують можливість відправлення військ на Україну з подачі президента Франції Еммануеля Макрона, який у лютому публічно заявив, що не відкидає такої можливості.

Як відомо, Польща виключила можливість відправлення військ до України. У Варшаві заявили, що найкраще передадуть техніку української армії.

Також глава МЗС Великоъ Британії виступив проти відправлення західних військ до України навіть для проведення тренувальних місій.

Водночас у Литві підтримали ідею відправлення військ НАТО в Україну і заявили, що настав найкращий час для дискусій про це.

Як повідомлялося, генсек НАТО порадив президенту Франції проконсультуватися з Альянсом щодо заяв про відправку військ до України.

14 березня Макрон знову заявив про можливе відправлення французьких військ до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: