Президент Литви підтримав ідею відправки західних військ в Україну

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що підтримує ідею відправлення військ до України для проведення тренувальних місій.
Фото: Žygimantas Gedvila

Президент Литви Гітанас Науседа підтримує ідею відправки військ в Україну для проведення тренувальних місій та закликає Захід припинити «проводити червоні лінії».

Заяву політика цитує портал LRT.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Я вітаю спрямування місій на територію України як ідею і досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми всі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо», – сказав Науседа.

Він підкреслив, що європейські лідери не повинні зважати на можливу реакцію Кремля при прийнятті подібних рішень.

«Якщо ми почнемо говорити, що ні, володимиру путіну не сподобається те чи це, то ми ніколи не ухвалимо рішення. Саме тому я вчора сказав і президенту Макрону, і засобам масової інформації, що ми маємо перестати проводити для себе червоні лінії», – додав президент Литви.

За словами Науседи, країнам Європи не вдасться просто пересидіти війну в Україні.

«Так само, як Чехословаччина не задовольнила Гітлера, Україна не задовольнить путіна. Після країн Балтії та Польщі цього теж не буде. Жодна з європейських держав наразі не може бути в безпеці», – заявив він.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон нещодавно запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України. Він також пояснив, за яких умов французькі війська можуть бути запроваджені в Україну.

У МЗС Литви заявили, що настав найкращий час для дискусій про війська НАТО в Україні.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дистанціювався від недавніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона про те, що союзники не повинні виключати розміщення військ Альянсу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: