Фіцо заявив, що деякі країни НАТО розглядають можливість відправки військ в Україну

Читать на русском
Деякі країни-члени НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових в Україну, стверджує прем'єр Словаччини Фіцо.
Фото: Reuters

Деякі країни-члени НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових в Україну на основі двосторонніх безпекових договорів.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо перед самітом європейських лідерів у Парижі, його цитує Pravda.sk.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Він відмовився говорити, з якою метою військові будуть направлені на територію України, проте заявив, що його країна не збирається брати в цьому участі.

Фіцо також сказав, що уряд Словаччини поважатиме рішення держав, які погодяться відправити свої війська до України.

«Конфлікт в Україні виглядає інакше. Навіть ми, коли дивимося на військовий конфлікт в Африці чи секторі Газа, відчуваємо, що він далеко від нас. Але в цьому випадку йдеться про пряму участь військовослужбовців країн-членів НАТО та Євросоюзу в Україні, тому ми запитуємо, а де наші гарантії безпеки?» - заявив він.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли про те, що на Заході дедалі більше вірять у можливість нападу росії на країну НАТО. Більше того, за інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що рф може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

У той же час генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що поки не бачить будь-якої безпосередньої військової загрози з боку росії для союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: