У Зеленського прокоментували заяви про можливе відправлення військ НАТО в Україну

Читать на русском
В Офісі президента позитивно відреагували на слова західних політиків про те, що НАТО обговорює можливість відправлення військ до України.
Фото: sluga-narodu.com

В Офісі президента позитивно відреагували на слова західних політиків, що НАТО обговорює можливість відправлення військ до України.

Заяву, присвячену цьому питанню, зробив радник голови ОП Михайло Подоляк, його цитує Reuters.

«Це показує, по-перше, абсолютне усвідомлення ризиків, які представляє для Європи мілітаристська, агресивна росія», – сказав Подоляк.

Він додав, що початок такої дискусії слід розглядати як «бажання розставити правильні акценти, чіткіше позначити ризики».

Водночас в ОП вважають, що пріоритетом на даному етапі мають стати постачання західної військової техніки в Україну.

Неназваний представник Білого дому, у свою чергу, повідомив Reuters, що США не планують надсилати свої війська чи сили союзників для бойових дій в Україні.

Нагадаємо, вчора перед зустріччю союзників у Парижі прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки.

Після переговорів президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що відправлення сухопутних військ західних країн в Україну справді обговорювалося. Проте присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

Сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має планів відправляти свої війська в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: