Макрон знову заявив про можливе відправлення французьких військ в Україну

Читать на русском
Президент Франції заявив, що не впевнений, чи наважиться на відправку військ до України найближчим часом, проте це не виключено. Усе залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація.
Фото: Associated Press

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати варіанту відправлення французьких військ в Україну, але Париж «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам TF1 і France 2.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

В інтерв’ю телеканалу TF1 на запитання щодо можливого введення французьких військ в Україну Макрон відповів, що наразі такий сценарій не виключений.

«Ми не впевнені, що це зробимо. Зараз ми не перебуваємо в такій ситуації, але ми не виключаємо цього варіанту на даний момент», – заявив він.

Пояснюючи порушення ідеї про введення військ в Україну, французький президент наголосив, що в нинішніх умовах необхідно не допустити перемоги росії у війні, яка «йде на європейській землі».

«Останнім часом ми живемо в умовах, коли неможливе – настає. Між Страсбургом і Львовом 1500 км, ви розумієте? Усього 1500. Війна вже тут, це зовсім поруч», – заявив Макрон.

Також президент Франції підкреслив, що в Україні триває «екзистенціальна війна для усієї Європи».

«Ми встановили занадто багато обмежень, якщо можна так сказати, в нашій лексиці. Ми не йдемо на ескалацію. Ми не перебуваємо у стані війни з росією», – зазначив він.

Разом з тим він додав, що якщо не спинити путіна – війна не зупиниться в Україні, «тож потрібно бути готовими».

Крім того, Макрон підкреслив, що від перемоги України залежить багато чого, «адже за іншого сценарію життя французів і всієї Європи кардинально зміниться».

«Якби росія перемогла, життя французів стало б іншим. У нас більше не буде безпеки в Європі. Авторитет Європи був би зведений до нуля. Кремлівський режим – наш противник. Тому ми готові відповісти на можливу ескалацію з боку росії», – наголосив президент Франції.

Нагадаємо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, Макрон заявив, що західні союзники України створять коаліцію з надання ЗСУ далекобійної зброї, а в майбутньому не можна відкидати і відправлення в Україну західних військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». Разом з тим він уточнив, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Також на зустрічі з парламентськими партіями 7 березня французький лідер заявив, що відправлення військ в Україну можливе у разі можливого прориву росіян на Київ чи Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: