«Найпалкіша дискусія»: Дуда прокоментував обговорення відправки військ в Україну

Читать на русском
Дуда підтвердив, що на зустрічі в Парижі обговорювалося відправлення військ в Україну, але союзники не дійшли згоди.
Bloomberg

Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив, що на зустрічі союзників у Парижі було обговорено питання відправлення військ в Україну. Це була «найпалкіша» дискусія, але жодних рішень ухвалено не було.

Його цитує Rzeczpospolitej.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

«Найпалкіша дискусія стосувалася питання відправлення солдатів в Україну, і тут теж не було абсолютно ніякої згоди. Думки відрізняються, але загалом таких рішень немає, хочу на цьому наголосити», – сказав Дуда.

На запитання журналістів, чи стало більше країн, які не виключають можливість відправлення військ в Україну, польський лідер відповів: «Після цього обговорення я так сказати не можу. Можу сказати так – ентузіазму не було».

Водночас Дуда сподівається, що союзники найближчим часом зможуть забезпечити постачання боєприпасів Україні: «Була одна дуже конкретна пропозиція. Я не можу розкрити подробиці, але це дійсно те, чого Україна відчайдушно потребує».

Нагадаємо, вчора перед зустріччю союзників у Парижі прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки.

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі підтвердив, що можливість відправлення сухопутних військ західних країн до України було обговорено. Але присутні не дійшли консенсусу.

Раніше, ще в червні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що до завершення війни іноземних військ на території України не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: