Макрон не виключив можливості відправки військ західних країн в Україну

Читать на русском
Можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну обговорювалася на конференції в Парижі, але присутні не дійшли консенсусу з цього питання.
Фото: ukranews.com

На конференції за ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона, яка відбулась 26 лютого в Парижі, обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україні. Але присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

Про це пише Le Monde.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За словами Макрона, країни ЄС готові зробити «все необхідне, щоб росія не виграла цю війну».

«Для досягнення цієї мети можливо все», – заявив Еммануель Макрон.

Лідер Франції зазначив, що у майбутньому не можна виключати і відправлення західних військ в Україну, але «сьогодні немає консенсусу щодо відправки наземних військ офіційним, передбачуваним та схваленим чином».

Крім того, Макрон заявив, що з огляду на зростання загрози безпеці з боку росії потрібен рішучий прорив у розумінні потреб України та закликав учасників конференції мають оцінити ситуацію та побачити, що саме вони можуть зробити більше, як на національному рівні, так і колективно.

«Більше з погляду бюджетної підтримки, військової допомоги, наявного потенціалу, а також у контексті виконання двосторонніх угод, які дехто з нас підписали нещодавно з Україною», – зазначив французький президент.

Макрон підкреслив, що всі країни представлені на зустрічі лідерами, дійшли висновку, що «через кілька років варто очікувати нападу росії і на інші країни».

«Зараз Україна потрібує від нас більше, ніж ми вже зробили», – наголосив Макрон.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон збирав конференцію європейських лідерів за допомогою України.

Також ми повідомляли, що Німеччина передала ЗСУ пакет допомоги з дронами та снарядами.

Раніше ми розбиралися, з якими країнами Україна підписала Угоди про безпеку та яку допомогу отримає – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: