Польща відкинула можливість відправки військ в Україну

Читать на русском
Польща відкинула можливість відправки військ в Україну. У Варшаві заявили, що ліпше передадуть техніку для української армії.
univerpl.com.ua

Польща відкинула можливість відправки військ в Україну. У Варшаві заявили, що ліпше передадуть техніку для української армії.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Він заявив, що відправити війська до України не є ініціативою НАТО, а пропозиція лише Франції. Втім у Варшаві виключили таку можливість, зазначивши, що набагато краще передати техніку ЗСУ.

«Ми не маємо ні таких планів, ні таких намірів. Ми говоримо це прямо та ясно нашим союзникам. НАТО таких планів не має», – додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки.

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі підтвердив, що можливість відправлення сухопутних військ західних країн до України було обговорено. Але присутні не дійшли консенсусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: